"Geef een mens een vis en je geeft hem één dag te eten.

 Leer hem vissen en hij zal voor de rest van zijn dagen te eten hebben."

HomeVietnamVietnam today

Vietnam today

Vietnam vandaag

VIETNAM VANDAAG

Vietnam

In Vietnam, het afwisselende en mystieke land in Zuidoost-Azië, grenzend aan China, Laos, Cambodja en de Zuid Chinese Zee, wonen meer dan 85 miljoen mensen  Haar bijna duizend jaar oude hoofdstad Hanoi ligt in het noorden dat verder ondermeer gekenmerkt wordt door de pracht van Sapa en Halong Bay.
Ho Chi Minh Stad, de grootste en meest tot de verbeelding sprekende stad van het land ligt in het zuiden. Tot de hereniging van Noord en Zuid-Vietnam was dit als toenmalig Saigon de hoofdstad van Zuid-Vietnam.
De Vietnamese bevolking heeft een lange geschiedenis van geweld en vernieling achter de rug. Deze bereikte een triest hoogtepunt tijdens de Vietnamoorlog die tot op heden zijn sporen nalaat. Gelukkig beschikken de Vietnamezen over een bewonderenswaardige veerkracht en slagen langzaam er in het land op te bouwen na decennia van vernietiging.
DONXA vzw wil zich de komende jaren blijven inzetten om de Vietnamese bevolking te steunen bij het oplossen van de vele problemen die het zich gesteld ziet. We denken hier natuurlijk aan de gevolgen van de vele jaren oorlog en isolement in het verleden, maar ook veel recenter hebben rampen zoals overstromingen, langdurige droogte en tyfoons hun sporen nagelaten.
De voorbije jaren is het leven in Vietnam al veel verbeterd , maar het werk is nog niet af. Vooral het arme noorden heeft nog een lange weg af te leggen.


Noord-Vietnam

Hoewel de Vietnamese economie nog in hoofdzaak een landbouweconomie is die zwaar afhankelijk is van de inkomsten uit de export van rijst en andere gewassen, zit zij in een overgangsfase. Er komen steeds meer mogelijkheden voor buitenlandse investeringen. Hierdoor doen nieuwe technieken en know how langzaamaan hun intrede in de Vietnamese samenleving. Dit heeft er op zijn beurt voor gezord dat er meer en nieuwe banen werden gecreëerd Tegelijk zien we echter ook een steeds grotere kloof groeien tussen de steden en het platteland. Dit leidt dan weer tot een steeds grotere plattelandsvlucht.
Deze trek naar de stad levert echter zelden het verwachte resultaat op. Vele van deze gelukszoekers komen dan ook van de regen in de drop terecht. De steden worden dan ook steeds meer overspoeld door mensen die er proberen te overleven.
Om dit fenomeen tegen te gaan is ondersteuning van het platteland dan ook een noodzaak. Op die manier krijgen plattelandsbewoners nieuwe perspectieven zonder daarvoor hun vertrouwde omgeving te verlaten


Sponsors

LOGO_DelawareConsulting3KLtekstzwart

 

Go to top
Adres : DONXA vzw - Molenstraat 12 -2440 Geel (Belgie)
GSM : +32 475495456
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website : www.donxa.be
Disclaimer