"Geef een mens een vis en je geeft hem één dag te eten.

 Leer hem vissen en hij zal voor de rest van zijn dagen te eten hebben."

HomeProjectHealthVaccinations

Vaccinations

Vaccinaties

Vaccinaties

Werkwijze

Als westerling kan je in het oosten niet veilig reizen zonder inentingen tegen o.a. Hepatitis. Ook de plaatselijke bevolking, in Vietnam en elders, kan besmet geraken met Hepatitis. Alleen krijgen zij hier meestal geen inentingen voor.

Samen met een lokale gezondheidsorganisatie zal DONXA ervoor zorgen dat kinderen van het financieel adoptieprogramma ingeënt worden tegen Hepatitis B. Hierdoor maken ze nu en in hun latere leven geen kans meer op een besmetting die de lever aantast. Deze vaccinaties worden soms gecombineerd met een inspuiting tegen Japanse Encefalitis, veel voorkomend op het platteland en veroorzaakt door de steek van een mug (vergelijkbaar met malaria).

De kost van de vaccinaties is afhankelijk van het soort vaccinatie (+/- 17 euro in 2004)

img_2186kl
 
img_2208kl

 

Realisatie

Vooraleer van start te gaan met de inspuitingen tegen Hepatitis, worden alle kinderen van de doelgroep (adoptiekinderen en hun broers en zussen) gecontroleerd op Hepatitis-besmetting en dit via bloedname. DONXA hanteert namelijk de regel dat er eerst gecontroleerd wordt of het kind al dan niet drager is van het Hepatitis-virus, alvorens te starten met vaccinaties.

In april, mei en oktober 2004 werden de kinderen van Duc Thuong ingeënt tegen Hepatitis B.

In juli 2004 startte het vaccinatieprogramma in Co Loa. De doelgroep bedroeg toen 65 kinderen. Ze werden eerst ingeënt tegen Encefalitis. In augustus volgde de vaccinatie tegen Hepatitis B.

In de toekomst zullen vaccinaties worden gegeven in die gevallen waar het regeringsprogramma voor vaccinaties bij kinderen ontoereikend is.

Projectplaats

De vaccinaties tegen Hepatitis B worden uitgevoerd in de 3 dorpen/districten waar Donxa actief is met het financieel adoptieprogramma:

• Duc Thuong
• Dan Phuong
• Co Loa

Huidig vaccinatie programma

Het vaccinatie programma van de Vietnamese overheid werd ondertussen grondig herzien en uitgebreid. DONXA voert enkel op speciaal verzoek nog vaccinaties uit in samenwerking met de medische Vietnamese diensten.

DONXA is wel zeer aktief in het helpen verstrekken van medische zorgen via het extra-steun systeem van het financieel adoptieprogramma en chirurgische ingrepen voor gehandicapte kinderen.


Sponsors

LOGO_DelawareConsulting3KLtekstzwart

 

Go to top
Adres : DONXA vzw - Molenstraat 12 -2440 Geel (Belgie)
GSM : +32 475495456
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website : www.donxa.be
Disclaimer