"Geef een mens een vis en je geeft hem één dag te eten.

 Leer hem vissen en hij zal voor de rest van zijn dagen te eten hebben."

HomeFinancial AdoptionGeneral

General

Financiele adoptie algemeen

FINANCIELE ADOPTIE

Het principe van financiële adoptie.

DONXA organiseert financiële adoptie voor kinderen in het noorden van Vietnam. De adoptieouder stort voor de financiële adoptie een bijdrage van 20 euro per maand via een domiciliëringsopdracht. Voor aanmaak van het financieel adopotie dossier rekent DONXA een eenmalige kost aan van 30 euro per kind. DONXA garandeert dat het geld van de adoptieouders maximaal wordt besteed ten gunste van het adoptiekind en zijn leefomgeving. DONXA controleert ook zorgvuldig de uitgaven van het geld ter plaatse. Door o.a. te werken met enthousiaste vrijwilligers kan DONXA met beperkte middelen grote resultaten realiseren. De inkomsten uit het financiële adoptieprogramma gaan naar Donxa projecten in de leefomgeving van het kind en er wordt een deel, tot maximum 50%, gebruikt ter rechtstreekse ondersteuning van het kind onder de vorm van deelname aan het project Onderwijs en het project Levensmiddelen. Op deze manier kan de adoptieouder er zeker van zijn dat zijn/haar bijdrage op de best mogelijke manier ten goede komt van het adoptiekind en zijn/haar familie, en de leefomgeving. 

Wie zijn de adoptiekinderen?

Momenteel ondersteunt DONXA hulpbehoevende kinderen in het noorden van Vietnam.De kandidaat adoptiekinderen worden voorgesteld door de lokale vaste DONXA medewerkers in Vietnam. Zij hanteren hiervoor de door DONXA opgestelde criteria voor adoptie.

De kandidaat adoptieouder heeft 3 mogelijkheden bij de keuze van het kind:

1) Opgeven van het nummer van het kind uit de lijst met "kandidaat financiële adoptie kinderen"

2) Opgeven, van een voorkeur met betrekking tot het geslacht en de leeftijd van het kind, en het al of niet gehandicapt zijn. Uit de hulpbehoevende kinderen in het programma wordt dan een kind geselecteerd dat zo goed mogelijk met de opgegeven voorkeur overeenstemt.

3) De keuze volledig aan DONXA overlaten.

Klik hier voor de lijst met "Kandidaat financiële adoptie kinderen"

Duur van de financiële adoptie.

In principe wordt de financiële adoptie minimum verdergezet tot het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt heeft. Ons streefdoel is immers de opleiding van het kind zeker te garanderen tot het einde van de middelbare school. De adoptieouder kan echter op elk moment besluiten de financiële adoptie stop te zetten. De bijdragen worden gestopt vanaf de maand volgend op de maand dat DONXA officieel van de stopzeting op de hoogte werd gebracht.

De relatie tussen adoptieouder en adoptiekind.

Na de inschrijving, ontvangt de adoptieouder informatie over het kind.

Via registratie op de website kan de adoptieouder continu informatie aangaande het kind bekijken. Een regelmatige briefwisseling tussen de adoptieouder en het adoptiekind zal een vriendschapsband creëren en is tegelijkertijd een steun voor het adoptiekind en het gezin. DONXA zorgt voor de vertaling van het Engels naar het Vietnamees en omgekeerd.  Jouw adoptiekind bezoeken behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wil je hierover meer informatie, stuur dan een mailtje naar onze brievenbus This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rapportering.

In het begin van het jaar ontvangt iedere adoptieouder een rapport over het adoptiekind.

De adoptieouder kan verder steeds online via de website de status van de briefwisseling volgen en de extra steun die werd gegeven. Indien je als adoptieouder vragen hebt over de leefsituatie van het kind en je krijgt geen antwoord via de correspondentie met het kind zelf, dan kan je een mailtje sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . De medewerkers ter plaatse proberen dan voor jou het antwoord te vinden.

Fiscale attesten.

DONXA levert fiscale attesten voor de financiële adopties en andere privé sponsoring vanaf 40 euro per kalenderjaar (enkel voor België). DONXA kan met uw hulp en door middel van het financiële adoptieprogramma talrijke kinderen in Vietnam een betere toekomst geven ! 


Sponsors

LOGO_DelawareConsulting3KLtekstzwart

 

Go to top
Adres : DONXA vzw - Molenstraat 12 -2440 Geel (Belgie)
GSM : +32 475495456
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website : www.donxa.be
Disclaimer