"Geef een mens een vis en je geeft hem één dag te eten.

 Leer hem vissen en hij zal voor de rest van zijn dagen te eten hebben."

HomeNewsOns succesverhaal

Ons succesverhaal

Ons succesverhaal

Hallo ik ben Els, een alleenstaande vrouw van 43 jaar.

Toch wou ik een kind gelukkig maken, een kans geven op een beter leven, dus ik begon te surfen op het net. Ik had al voor mezelf beslist dat ik via een kleine organisatie een klein meisje een betere toekomst wou geven. En toen kwam ik terecht op de site van Donxa. Je had een lijst met foto’s van kinderen waaruit je kon kiezen. Maar mij maakte het eigenlijk niet zoveel uit. Ik schreef een mail aan Donxa.

Ik kon iemand uit de lijst kiezen. Ik vroeg of er soms een meisje was die mijn hulp heel hard nodig had. Ze was toen al 9 jaar. Ik las haar levensverhaal en de tranen rolden over mijn wangen.

De beslissing was gevallen, dit was het kind dat ik zou helpen. Ik zou haar voor de rest van mijn leven helpen, het gevoel was onbeschrijfelijk.

 

We schreven mekaar (met de hulp van donxa natuurlijk) af en toe eens een briefje, stuurde eens een pakketje op en als ze bijles nodig had, dan wou ik dat natuurlijk ook wel sponsoren.

Via Donxa kocht ik haar ook een fiets, wat was ze fier en gelukkig (de foto’s staan nog steeds bij mij in de living) haar gezicht sprak boekdelen.

De laatste jaren had ik wat minder nieuws van haar, maar dat is normaal, ze was wat ouder en werkte zeer hard mee buiten schooltijd om ook een centje bij te verdienen om haar moeder wat te steunen.

Plots kreeg ik een mailtje op mijn werk, daar was ze terug, mijn financiële adoptiedochter. Ze was 18 jaar geworden en was net aan de universiteit te Hanoi aan haar studies begonnen.

Ze mailde om mij te bedanken voor alles wat ik voor haar gedaan had, en welke kansen ik haar geboden had. Ze vroeg absoluut geen geld !!!!!! Opnieuw rolden de tranen over mijn wangen. Ik voelde zo’n intense vriendschap en geluk. Ik mailde haar onmiddellijk terug en zei, je weet wat ik je ooit beloofd heb, ik zorg voor jou de rest van mijn leven.

En nu ben ik blij dat ik haar kan helpen met haar studies verder te financieren. Ik heb haar gezegd dat ik zo fier ben dat ze het tenminste probeert om verder te studeren. Volgende week start ze ook een cursus engels. We sturen bijna iedere dag berichtjes naar mekaar (via google+, ik kende het niet, maar ze heeft het me geleerd).  Haar mama ziet Duyen niet vaak, want zij woont 200 km van de universiteit, dus als ze eens wat raad nodig heeft, dan ben ik er.

Als haar studies erop zitten dan komt ze zowieso een paar maanden bij mij op verlof en dan gaan we samen wat reizen en samen genieten van het mooie leven.

Zo zie je maar, ook al denk je, ach zo’n financiële adoptie wat helpt het allemaal, het maakt een wereld van verschil !!!!! Je biedt kinderen de kans om naar school te gaan en dit bepaalt de rest van hun leven.


Sponsors

LOGO_DelawareConsulting3KLtekstzwart

 

Quote van de maand

"The measure of a life, after all, is not its duration, but its donation"

Corrie Ten Boom
 

Who's Online

We have 11 guests and no members online

Go to top
Adres : DONXA vzw - Molenstraat 12 -2440 Geel (Belgie)
GSM : +32 475495456
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Website : www.donxa.be
Disclaimer